Katarina Bogićević na UDG univerzitetu

0
427

Katarina1Danas je na UDG fakultetu u Podgorici Tiho Vujović, slikar sa kojim je Plava zvijezda skoro uradila intervju, održao predavanje iz predmeta Umjetnost kojem su kao gosti prisustvovali mlada pjevačica Katarina Bogićević sa ocem Veselinom-Frenkijem Bogićevićem.Katarina2

Zanimljiva je bila paralela na samom početku predavanja koju je napravio Vujović, podsjećajući studente na važan uticaj na Mocartov talenat koji je izvršio njegov otac Leopold. I pred nama je danas sjedjela 15-togodišnja Katarina čiji talenat je pod budnim okom njenog oca (ali i mame Dijane koja komponuje muziku za djecu). I isto kao što je Leopold bio priznat i poznat muzičar, pa i jedan od vodećih evropskih učitelja muzike, tako i Veselin Bogićević je profesor u Muzičkoj školi “Vasa Pavić”(na instrumentima saksofon i klarinet) i renomirani crnogorski kompozitor.

  • Uvijek budite 100% u onome što želite i volite da radite. To je ključ uspjeha. Jer uvijek kad nešto iskreno naumite, to će vam se i ostvariti, poručio je Veselin studentima.

Katarina3

 

Katarina je prije nekoliko godina oduševila žiri i publiku na takmičenju “Ja imam talenat”, a onda je dobila i ulogu Zvezdane u seriji “Folk”. Svira violinu i san joj je da studijama van granice Crne gore objedini svoje tri ljubavi: pjevanje, glumu i ples.

S obzirom da je sjutra, 3. oktobra, Dan državnosti Njemačke, Katarina je pozvana da prisustvuje svečanosti u Dvorcu kralja Nikole u Podgorici. Danas je na predavanju, u pratnji svog oca na gitari, premijerno otpjevala pjesmu kojom će se predstaviti na sjutrašnjoj svečanosti.
Slikar Vujović je na predavanju svoje studente i goste iskoristio i kao svjedoke obećavši da će ostvariti jednu veliku svoju ideju, ali ona neka ostane baš tako gdje je i izrečena – dok se ne ostvari!

Na kraju predavanja predstavila se pjesmom i Katarinina mladja sestra Ksenija, kojoj se dopadaju sestrini putevi.

Jelena Aleksić – Petrović

Ostavite komentar