Šahovska škola ”Dijagonale” nastavila sa radom

0
378

PETAR I ALEKSANDARO šahovskoj školi Dijagonale je Plava zvijezda pisala sredinom novembra 2012. godine. Bio je to naš prvi intervju a prvi koraci se nikad ne zaboravljaju. Posebna je radost kada pratite rad polaznika te škole i vidite da napreduju. Raduju njihova priznanja! Sretnete ih nekad i u gradu kako se na septembarskom suncu uče pravim potezima…

medalje za ostvarenje snaŠahovska škola ,,Dijagonale” je početkom septembra ušla u osmu godinu rada za ranije polaznike, dok upis novih još uvijek traje.

Škola broji oko pedeset polaznika raznih uzrasta…

,,Dijagonale” pozivaju mlade ljude svih uzrasta da upoznaju ljepotu ,,igre nad igrama” i tako razviju druželjublje, kreativnost, takmičarski duh, fer plej i korektnost,  pažnju i koncentraciju, volju i upornost, radne navike i (samo)disciplinu, dobro pamćenje i logičko rasudjivanje, samostalnost, ličnu odgovornost i niz drugih osobina od izuzetne važnosti za razvoj mladog čovjeka.

Nove prostorije kluba i škole nalaze se ulici Ivana Crnojevića 49  (centar Podgorice, druga zgrada iza vrtića Buba mara, kod škole ,,Savo Pejanović’’).

Više informacija o radu Centra, Kluba i Škole ,,Dijagonale” možete saznati na sajtu Centra za razvoj šaha ,,Dijagonale” na adresi www.dijagonale.me a svi zainteresovani mogu pozvati na telefon  069/ 490-279  ili pisati na dijagonale@t-com.me i upisati se u šahovsku školu.

U proteklih deset godina NVO Centar za razvoj šaha ,,Dijagonale’’ postao je prepoznatljiv po brojnim manifestacijama, takmičenjima i zanimljivim projektima a šahovski klub ,,Dijagonale’’ nezaobilazan šahovski faktor. Ženska ekipa godinama je osvajala neku od medalja u Ženskoj premijer ligi, muški tim se prošle godine plasirao u Prvu crnogorsku ligu a naša šahovska škola izrasla je u jednu od najboljih u zemlji.

Radmila Milosevic

 

Stranica kojom je Plava zvijezda predstavila Radmilu Milošević u novembru možete pročitati >>> O V D J E <<<<. To je priča o ženi koja je  prateći damare vlastitog srca u Podgorici otvorila šahovski klub, a potom i šahovsku školu. Teško je sam finansirati svoje snove, ali još teže odustati od istih… Pročitajte i koliko je šah stresan i da li se i tokom šahovske partije mogu gubiti kilogrami? Zbog čega je nekad crkva bila protiv igranja šaha? Kako je nastao šah i kakvu je nagradu njegov izumitelj tražio da je ni svemogući kralj nije mogao ispuniti?  Čovjek koji je istovremeno odigrao 56 šahovskih partija a da pritom ni na trenutak nije gledao table svojih protivnika: dobio je 50 a izgubio 6 partija…

U novembru je deset godina od osnivanja NVO Centar za razvoj šaha Dijagonale.

 Kada Gospodji Radmili iskreno čestitate na ljubavi i trudu koji ulaže u svoju školu, ona Vam iskreno odgovori: “Kad čovjek ima ljubavi on je ima za sve što je zaslužuje…” I ide dalje… Ka novim pobjedama !

Napomena: na prvoj fotografiji su Petar i Aleksandar, polaznici škole Dijagonale, fotografisani 29. septembra u Kraljevskom parku u Podgorici.

Jelena Aleksić-Petrović

Ostavite komentar