Elektronska knjiga “Amajlija”

0
2172

00-naslovnafavoritephotoSunce, ljubav I stihovi su u vazduhu. U svoj radosti, radost je veća što sa Vama mogu da podijelim elektronsko izdanje moje zbirke poezije Amajlija.

U pitanju je zbirka koja je osvojila II nagradu na Ratkovićevim večerima poezije za mlade do dvadesetsedam godina, u Bijelom Polju 2007. godine. Dakle, pjesme koje čine ovaj rukopis nastale su do ljeta 2007. Godine.

Preuzmi knjigu Amajlija
Kliknite na sliku i čitajte on-line tekst, ili desni klik miša, zatim “Save link as” i snimite knjigu na svoj disk i čitajte off-line

Godinama sam planirala izdati ovu zbirku u štampanom izdanju. Istovremeno, dok planirate stvaraju se novi stihovi. Sad već imam dva kompletna pripremljena rukopisa I početak trećeg. Neko se zatrapa garderobom, cipelama I namirnicama, a ja  stihovima. Vrijeme je da barem dio njih pustim od sebe… Možda Vam se svide, možda ne. Svejedno je, ja Vam ih poklanjam.

Istovremeno, u današnjici rijetko ko živi od poezije. Uz to, šta će mi štampano izdanje ako bih ga samo odložila u ladicu kućne biblioteke? Mnogo je važnije da ti stihovi “odkrilate”. Da dotaknu nebo širom svijeta, da se uplatu u bjelilo oblaka nad svim meridijanima I stope u travu najudaljenijih pašnjaka.

Zahvaljujući Plavoj zvijezdi stekla sam puno prijatelja. Do mnogih od njih možda ne bi stiglo štampano izdanje mojih stihova. Ali zato Vam svima poklanjam elektronsko. U njoj sam ja, djevojka, do svojih 27 godina.

Čitajući rukopis Amajlija, danas nakon sedam godina od tada, čitam svoj dnevnik. Jasno mogu da osjetim svaku emociju, borbu, želju, radost i čežnju. Neko odraste u klupama. I ja sam sjedjela u njima, ali ipak … veći dio mog rasta je upravo kroz ove stihove. Preporučujem ih svim mladima uz želju da ih ne uprlja ovaj svijet. Pogledom naviše stvarajte lijepo i neka lijepo ostaje za Vama.

Hvala Vam što dijelimo ovo proljeće I što moji stihovi stižu do Vas.

S ljubavlju,

Jelena Petrović, mart 2014.godine

Ostavite komentar