Najveći su, uglavnom, i najjednostavniji

0
3597
U minulih sedam mjeseci upoznala sam mnogo zanimljivih ljudi. Svi oni su me primili u prostore koji im znače i dali mi mogućnost da im se približim i upoznam ih.
To su žene od kojih učim, koje su mi zanimljive, koje imaju šta reći… Nikada mi nije bilo teško sjesti u autobus i poći do okolnog grada ili iskoristiti porodična putovanja da ostvarim i neki zanimljivi susret i napravim intervju. Mnogo sjajnih žena mi je ukazalo svoje povjerenje i svakoj sam bezgranično zahvalna. Sa mnogo njih čekam priliku za susret. Zanimljivo mi je da sada kada se sve ovo dešava sa koronom, žalim što još više slobodnog vremena nijesam ulagala u te susrete. Ali valjda, biće prilike… To ovih sedmica svi iskreno želimo: nove prilike! 
 
Ja inače nijesam završila novinarstvo već novinarstvo učim od najboljih. Više od deceniju proučavam i pratim djelo Mire Adanje Polak kao žene koja je za mene na vrhu ljestvice te profesije. I svoj projekat sa intervjuima sam započela Mirinim i mojim razgovorom u Kotoru, avgusta 2019. Imale smo 70 minuta da pričamo o temama koje želimo! Često me pitaju kako sam uspjela uraditi taj intervju i prići jednoj Miri Adanji Polak. Odgovor je u tome da mi je uvijek mnogo lakše doći upravo do tih najvećih ljudi! Ti najveći su, uglavnom, i najjednostavniji u svojoj veličini. Takvima možete samo da se divite i učite od njih.
I kada se sretnem i sa drugim ženama koje imaju dodira sa novinarstvom, pitam ih za savjet: kako, na koji način, šta predlažu, šta promijeniti, doraditi…
 
Ovih dana sam iznova obnovila kontakte sa pojedinim ženama želeći da provjerim da li su dobro, kako im pada ova situacija…
Među njima i sa gospođom Mirom Adanjom Polak, želeći da pohvalim i njenu emisiju koju je u svom domu uradila sa prof. dr. Diligenskim. “Emisija je ljekovita”, napisala mi je za tu emisiju i ona zbilja jeste takva. Mene fascinira sa koliko žara gospođa Polak radi svoje intervjue, tako da je i ova odrađena kao da joj je prva u karijeri. Emisija zbilja jeste ljekovita i jedna od najboljih koje sam odgledala. Toplo je preporučujem!
A ima još jedan detalj koji mi je zanimljiv u ovoj emisiji: što je snimana baš u domu novinarke. Mislim da je ovo prva emisija koja je snimljena u njenom stanu i bilo mi je dodatno zanimljivo da vidim pogled sa Mirinog balkona, detalje u stanu, prostor iz kojeg Mira odlazi i dolazi iz svijeta.
 
Uzgred, ovo nije jedina emisija koju je Polak uradila sa prof. dr. Diligenskim. Sjećam se još dvije emisije čija je tema bila strah koji se plasira iz medija. Mnoge od najvećih ljudi upoznali smo baš preko Mirinih emisija!
Za ovo vrijeme, toplo preporučujem naslov emisije: “Biće vam lakše”, na adresi:
 
 
I da, iskreno se nadam da ćemo svi dobiti nove prilike za sve ono što nijesmo stigli da uradimo. Do tada, čuvajmo se i ostanimo kod kuće!
 
Jelena Petrović

Ostavite komentar