Podvojena ličnost

Priznajem: nekad u svojoj glavi živim kao odvojena ličnost.

0
1342

Kažem ja mužu skoro: “Ja nekad u svojoj glavi živim kao odvojena ličnost. Npr. kad treba da radim sve domaćinske poslove, onda zamislim kako to radi Druga ja koja radi za mene. A posle će doći ta Prva ja i uživati u plodovima ove Druge 🙂 ”

I onda nasta tišina koju prekinuh: „Ali nije mi jasno zašto je onda ta Prva ja često umorna ako joj se sve servira i prinese.“ 🙂

I sad se smijem tome.

Šta se desilo dalje?

Muž se onda založio za ovu Drugu: da ženi pomoćnici treba dati predaha, dati joj s vremena na vrijeme slobodan dan, opuštajućih par sati… I ja se složih, to je ljudski, zar ne?

Ta Druga je sinoć provela veče u kuhinji puneći paprike, praveći rolat od tikvica i pohujući patlidžan. Pošto je bila divna i sve to pripremila za moju porodicu i mene, slobodna je dva dana. Čujem da je odmah u svoj tefter upisala dvije aktivnosti:

  • Četvrtak veče, zalazak sunca sa porodicom, na najdivnijem dijelu primorja
  • Petak veče, promocija zbirke autorskih tekstova i priča mlade Doris Nikolić

Žene, dajte sebi predaha.

p.s. I molim vas svim plavim zvijezdama, ne pržite ništa po ovoj vrućini. Na taj način moje sinošnje planirane ćufte završiše u rernu i od njih nasta rolat od tikvica, sa namazom od pavlake i kiselih krastavaca

Jelena Petrović

Ostavite komentar