Donacija za naše buduće mame

Alis Marić je iz Zagreba i autorka bloga i stranice na društvenim mrežama "Čitaj knjigu". Donirala je 40 najnovijih naslova koje sam 16. juna 2023. godine predala Odjeljenju za visokorizičnu trudnoću Klinilčkog centra Crne Gore.

0
156

Sa Alis Marić sam se vidjela u Zagrebu krajem četvrtog mjeseca 2023. godine. Tada sam sa Alis provela vrlo lijepo vrijeme, uradile smo inspirativan intervju a tokom razgovora mi je ponudila: 

Ja mogu da odvojim knjige koje bi vi mogli da donirat nekome u Crnoj Gori, ako mislite da bi to bilo lijepo i ako prihvatate poklon.

Naravno da bi to bilo mnogo lijepo i naravno da sam odmah prihvatila.

40 naslova iz Hrvatske

Sa Alis Marić u prostoru “Čitaj knjigu” da preuzmem knjige koje idu na poklon. Dan tek da je bio počeo…

Tako sam se tog vrlo ranog jutra pred povratak iz Zagreba u Crnu Goru našla pred zgradom u kojoj stanuje Alis.

– Popnite se gore da mi pomognete.

I tako je nastala moja fotografija u prostoru koji je svakom pratiocu “Čitaj knjige” vrlo prepoznatljiv.

U Crnu Goru smo donijeli pun ceger najnovijih knjiga izašlih iz prostora “Čitaj knjigu”, odakle nam Alis svakodnevno i godinama preporučuje šta da čitamo i kako da svoje živote učinimo sadržajnijim i smislenijim.

 

80 naslova za naše buduće mame

Kada je trebalo da odlučim kome donirati knjige, nijesam imala dilemu.

Tako da je Pismo namjere poslato na adresu Odjeljenja Kliničkog centra Crne Gore gdje naše žene održavaju visokorizičnu trudnoću.

Nakon pozitivnog odgovora o prijemu poklona i potpisivanja Ugovora o donaciji, pripremila sam za primopredaju:

40 naslova koje je poklonila Alis Marić iz Zagreba, “Čitaj knjigu”

40 naslova Jelene Petrović, “Plava zvijezda”

policu za knjige koju je donirao VND online diskont namještaja (isti diskont namještaja je donirao istu policu i u aprilu 2023. godine, kada smo zajedničkim snagama sakupili 200 naslova za Institut za onkologiju Kliničkog Centra Crne Gore)

brendiranje police donatorima koji su učestvovali u akciji je besplatno odradila štamparija “Firmoprom” iz Podgorice (ista štamparija je besplatno brendirala i policu u aprilu 2023.)

Posložene knjige pred primopredaju

 

Kad poklanjamo, onda se pokloni upakuju…

Primopredaja poklona je odrađena 16. juna 2023. a ispred Odjeljenja za visokorizičnu trudnoću su poklon primile med.sestra na Odjeljenju visokorizičnih trudnoća Milena Gazivoda i Darka Vujović, glavna sestra porodilišta.

Glavna sestra Odjeljenja za visokorizičnu trudnoću Lidija Miranović nam je opravdano izostala pri ovom susretu, ali se mnogo radujem susretu sa njom u budućnosti i budućoj saradnji jer ove redove u polici treba dopunjavati a o našim budućim mama brinuti i mimo sfere medicine.

Medicinska sestra na Odjeljenju visokorizilčnih trudnoća Milena Gazivoda i Darka Vujović, glavna sestra porodilišta. Glavna sestra Odjeljenja za visokorizičnu trudnoću Lidija Miranović nam fali na ovoj fotografiji i pri ovom susretu, ali se mnogo radujem susretu sa njom u budućnosti i budućoj saradnji.

Policu smo odmah postavile i u istoj ima još mnogo prostora za nove naslove. Pristup knjigama je lako dostupan iz svih soba koje su na tom odjeljenju.

Nadam se da će sve žene koje moraju ležati na ovom odjeljenju lako iznijeti svoje trudnoće, a da će uz ovaj lijep kutak to vrijeme proći brže i ljepše.

 

Jelena Petrović,
Odjeljenje za visokorizičnu trudnoću Kliničkog centra Crne Gore,
16. jun 2023.

Ostavite komentar