Martovski prilozi portala Plave zvijezde

0
1559

I evo nas na kraju marta 2015. godine. Ja ne čekam kraj kalendarske godine da bih podvukla crtu, već to radim na kraju dana, sedmice, pa mjeseca.

Što se tiče portala “Plave zvijezde”, zahvaljujem što ste bili sa nama. Tokom prethodnih 31 dan donijela sam Vam 18 novih priloga.

Vrhunac interesovanja tokom ovog mjeseca su definitivno zauzeli prilozi o mladim piscima Kulturno informativnog centra Budo Tomović. Ukoliko nijeste, podstičem Vas da pročitate misli, ideje, želje tih mladih ljudi i da osjetite kako izgleda energija neukaljana svakodnevicom. Meni je bila neskrivena radost i čast pisati o tim mladim stvaraocima.

I tako su 21. marta svi mediji prenijeli informaciju o poetskom kulturnom programu koji se održao u KIC-u Budo Tomović povodom Svjetskog dana poezije, a portal Plave zvijede je donio informaciju o poeziji koju su mladi pjesnici dijelili gradom nakon pomenute manifestacije. Vijest o biblioteci na otvorenom je, zahvaljujući ljubaznošću Patricije Pobrić direktorke NVO Naša akcija, prvobitno objavljena na portalu “Plave zvijezde” a potom preplavila grad i okruženje.

Vodila sam Vas na pauzu sa ministrovom poezijom, Čehovom, donosila priloge sa nekoliko izložbi, podstakla kako da iste obilazite kao profesionalac. Onda kada bi na nekoj izložbi ostali bez kataloga, “Plava zvijezda” bi vam isti donijela podstičući Vas da izložbu i posjetite. Nemojte preskočiti da ne pročitate reportažu o ženama koje su gradile tvrđavu…

Meni je bila čast što ste u ogromnom broju pratili portal tokom marta i pozivam da mi se javite ukoliko imate zanimljivu priču koja će sve nas da učini boljim, kvalitetnijim i sadržajnijim ljudima. Mail adresa je jelena@plavazvijezda.com

Ostajte radosni, pod sjajem plave zvijezde…

S poštovanjem,

Jelena Petrović

 

Prilozi za mjesec mart:

01.mart … Poklon iz “Vesele radionice”
02. mart … S ministrom na pauzi
04. mart … Stihovi sa pjene od mora, Sanja Vilus
06. mart … Poezija je moja religija, Bilsena Bećirović
07. mart … Žena – inspiracija Svemira
08. mart … Tvrđava koju su gradile žene
09. mart … Za sve su zaslužne pticeAnđela Simonović
10.mart … Šekspirova Julija koja stvara lijepoMarica Bulatović
11. mart … Pjesme moje moj su let, Luka Boljević
12. mart … Ja sam ono što moje oči vam pokažuJelena Đurović
13. mart … Napravi pauzu i…
15. mart … Čovječe, budi cvijet u Tvorčevoj bašti
16. mart … Čovjek ne može da živo bez sopstvenog neba, Ane Spahić
17. mart … Ako bih imao heroje bili bi to pisci, Nikola Ćorac
21. mart … Poezija na poklon
23. mart … Biblioteka na otvorenom dolazi u grad
25. mart … Posjetite muzej/galeriju kao profesionalac
26. mart … Njemu je lako biti genije Vojo Stanić

 

Ostavite komentar